Κτηματολόγιο: 1η Ιουνίου Ανάρτηση στο Δήμο της Αθήνας και Προανάρτηση σε νέες Δημοτικές Ενότητες

Geomeletitiki.gr > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > Κτηματολόγιο: 1η Ιουνίου Ανάρτηση στο Δήμο της Αθήνας και Προανάρτηση σε νέες Δημοτικές Ενότητες

Ανάρτηση στο Δήμο της Αθήνας

Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ξεκινά το στάδιο της Ανάρτησης στο Δήμο της Αθήνας.

Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της Ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 3 Αυγούστου) και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό (θα λήξει την 1η Οκτωβρίου 2020).

Η διαδικασία της Ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην Ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Με λίγα “κλικ” και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποφεύγεται μια άσκοπη ταλαιπωρία και ολοκληρώνεται με επιτυχία η δήλωση της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της Ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, μετά θα πρέπει να επισκεφθούν το σύνδεσμό:

http://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx

όπου:

  • Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους
  • Θα ελέγξουν την ορθότητά τους
  • Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή.
  • Εφόσον ΔΕΝ συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα εντός δύο μηνών από την έναρξη της Ανάρτησης (και τεσσάρων εάν είστε κάτοικος εξωτερικού) – να υποβάλουν Αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Με στόχο την συνολική και έγκαιρη ενημέρωση, από σήμερα Πέμπτη 28 Μαϊου θα αποσταλεί σταδιακά σε όλες και όλους τους ιδιοκτήτες εντός του Δήμου της Αθήνας e-mail από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικό με τη διαδικασία της Ανάρτησης.

 

Προανάρτηση σε νέες Δημοτικές Ενότητες

 

Ξεκινάει σταδιακά η διαδικασία της Προανάρτησης σε νέες δημοτικές κοινότητες

ΑΠΌ 25 Μαΐου ξκίνησε η διαδικασία για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στις Δημοτικές Ενότητες Λαμίας του Δήμου Λαμίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Η Προανάρτηση είναι η προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων και στόχος της είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η υπόδειξη τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) για δύο μήνες, οι δικαιούχοι με χρήση των κωδικών του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποιο στοιχείο, μπορούν, μέχρι τις 27 Ιουλίου 2020, να στείλουν την Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων (που θα βρουν στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή να την καταθέσουν (μετά από ραντεβού) στα κάτωθι Γραφεία Κτηματογράφησης.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ:

Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων: http://www.ktimatologio-lamia.gr

Αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Γραφείο Κτηματογράφησης Λαμίας (νέα διεύθυνση):

3ο χλμ Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών

(Πρώην Συνεταιρισμός Υδραυλικών Λαμίας), ΤΚ 35100, Λαμία

Τηλέφωνο: 22310-34343

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-16.00 και κάθε Τετάρτη 8.00-20.00

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ:

Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων: http://www.ktimatologio-livadia.gr

Αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Γραφείο Κτηματογράφησης Λιβαδειάς:

Έρκυνας & Κυριακίου 7, ΤΚ 32131, Λιβαδειά

Τηλέφωνο: 22610-80105

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 8.30-20.30

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης στις Δημοτικές Ενότητες Λαμίας του Δήμου Λαμίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον. Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου για τη διαδικασία της Ανάρτησης.