Κτηματολόγιο: Δυνατότητα εξάμηνης παράτασης υποβολής δηλώσεων με τροπολογία

Geomeletitiki.gr > Uncategorized > Κτηματολόγιο: Δυνατότητα εξάμηνης παράτασης υποβολής δηλώσεων με τροπολογία

Με βουλευτική τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως έξι (6) μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου»


Θέμα: Εξουσιοδοτική διάταξη για δυνατότητα παράτασης στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως έξι (6) μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Άρθρο ….
Προσθήκη εδαφίων στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995 (Α’ 114)

Στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995 προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μπορεί να παρατείνονται και για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μήνες πέραν του χρόνου της παράτασης του προηγούμενου εδαφίου. Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράτασης μέχρι τη δημοσίευσή τους.»

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44654?fbclid=IwAR2JkjtdhVtc4tgH0VY4LCKNOwHNWmbjjbLmEYuTFd5L5kEEg3szXoYmsb4

 

πηγη https://www.taxheaven.gr/