Κορωνοϊός: Μόνο με ραντεβού οι επισκέψεις στα Γραφεία Κτηματογράφησης

Geomeletitiki.gr > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > Κορωνοϊός: Μόνο με ραντεβού οι επισκέψεις στα Γραφεία Κτηματογράφησης

Μόνο με ραντεβού θα πραγματοποιούνται πλέον οι επισκέψεις στα Γραφεία Κτηματογράφησης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ελληνικής Πολιτείας για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού, το Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες επιθυμούν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης για διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεών τους, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν έρθει σε επικοινωνία με αυτά για να οριστεί ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα τεκμηριώνεται με τη λήψη e-mail ή sms.

Εναλλακτικά μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Κτηματολογίου είτε ηλεκτρονικά ([email protected]) είτε τηλεφωνικά (210 6505600 ή στο 1015) το οποίο θα τους παραπέμπει στο αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης. Σημειώνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πραγματοποιείται μόνο για υποθέσεις πολιτών που δεν μπορούν να διενεργηθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, εφόσον το Γραφείο Κτηματογράφησης κρίνει πως η υπόθεση είναι εξαιρετικά επείγουσα και δεν μπορεί να επιλυθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, θα συνεννοείται με τους πολίτες οι οποίοι θα προσέρχονται στο γραφείο μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού.

Όπως υπογραμμίζει το Ελληνικό Κτηματολόγιο καταλήγοντας, «η κτηματογράφηση συνεχίζεται με τρόπο πιο ασφαλή και προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες και πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε. Προτρέπουμε τους πολίτες για άλλη μια φορά να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μένοντας σπίτι και διαφυλάσσοντας την υγεία τόσο τη δική τους όσο και των γύρω τους. Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-ranteboy-episkepseis-grafeia-ktimatografisis