Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» & Βραβεύσεις εργαζομένων

Geomeletitiki.gr > Uncategorized > Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» & Βραβεύσεις εργαζομένων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο MET, η οποία πλαισιώθηκε από τη βράβευση 15 εργαζομένων για την προσφορά και την αφοσίωσή τους.

Η Διοίκηση και οι 300 συνεργάτες –Θεσσαλονίκης και Αθηνών- συμμετείχαν στην εκδήλωση, που «άνοιξε» με την ομιλία του, ο πρόεδρος του Ομίλου, Δημήτρης Σαμαράς: «Αγαπημένοι μου συνεργάτες, αγαπημένοι μου συνέταιροι, αλλά και συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι της κοινής μας πορείας, κοιτάζοντάς σας όλους σήμερα εδώ, δεν γίνεται να μη σκεφτώ, πως, και από που, ξεκίνησε όλη αυτή διαδρομή, τότε, πριν από 27 χρόνια σ’ ένα μικρό γραφείο, στη ιστορική οδό Αγίου Μηνά στον αριθμό 7 στο κέντρο της πόλης μας, με δύο – τρεις τότε συνεργάτες. Από δύο – τρεις λοιπόν συνεργάτες τότε, σήμερα είμαστε εδώ περίπου 300! Και αν προσθέσουμε και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες συνολικά είμαστε περίπου 450 επιστήμονες, που καθημερινά υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά και την ανάπτυξη στη χώρα μας. Αν ζούσαμε σε μια πιο οργανωμένη χώρα, η οποία θα εκτιμούσε αυτό που κάνουμε, θα έπρεπε να μας βραβεύσουν, γιατί αναχαιτίζουμε τη φυγή των επιστημόνων και δη των μηχανικών στο εξωτερικό, το επονομαζόμενο Braindrain, διασφαλίζοντας έτσι και τη συνοχή της ελληνικής οικογένειας».

Ο ίδιος σχετικά με τη δράση και το έργο τους πρόσθεσε ότι σήμερα, ο Όμιλος Σαμαράς & Συνεργάτες, αποτελείται από 7 εταιρείες στην Ελλάδα, έχει 280 μόνιμους συνεργάτες, ενώ παρέχει υπηρεσίες σε 45 τομείς δραστηριοτήτων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 5500 επιχειρήσεις σ’ όλους τους τομείς της οικονομίας –περιφέρειες, δήμοι, όλες οι συστημικές τράπεζες, υπουργεία, λιμάνι, κατασκευαστικοί όμιλοι, πετρελαϊκές εταιρείες, μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι κτλ.

Όσον αφορά στις μελλοντικές δράσεις, κόντρα στις αντιξοότητες της κρίσης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών που παρέχουμε, κατέρρευσε στα χρόνια της κρίσης, εμείς αντέξαμε και αναπτυχθήκαμε. Είμαστε ο ηγέτης στο είδος μας, η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου στην Ελλάδα με έδρα στη Θεσσαλονίκη -βέβαια διατηρούμε γραφεία και στην Αθήνα, αλλά και στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Για τα επόμενα χρόνια προγραμματίζουμε να διευρύνουμε την επέκτασή μας και σε άλλες χώρες με πρώτες αυτές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου διαβλέπουμε προοπτικές ανάπτυξης στις χώρες αυτές».

Ευχές για υγεία, δημιουργικότητα και έμπνευση εξέφρασαν σε χαιρετισμό τους και οι μέτοχοι των εταιρειών του Ομίλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, η Γενική Διευθύντρια της Delta Engineering & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Pointers Α.Ε, Δέσποινα Καρφοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lever Α.Ε., Θεόδωρος Καριπίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Lever Learning Ι.Κ.Ε., Δημήτρης Μαυρομάτης και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΕΩΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗΣ, Απόστολος Ζαχαριάδης.

Ακολούθησε η βράβευση των συνεργατών και η απονομή τιμητικών πλακετών. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι:

  • Μανώλης Ιορδανίδης, Παύλος Κωτσίδης, Γιώργος Πανταζής, Γιώργος Παπανδρίτσας, Σωτήρης Λάλος (ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ- ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ),

  • Αργύρης Γαλαρνιώτης, Βιβή Μιξαφέντη, Γεώργιος Σιδερίδης (ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ),

  • Ελένη Αξαμίδου, Ευαγγελία Καραγεώργου, Αμαλία Τσαμπάζη (Delta Engineering – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ),

  • Πωλίνα Δασκαλούδη, Παύλος Κράβαρης (LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.),

  • Αντώνης Αβραμίδης (Pointers Property Services Α.Ε.),

  • Αθανάσιος Μέλλιος (ΓΕΩΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) και

Το φλουρί κέρδισε η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ- ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.