Το πρώτο εξάμηνο του 2020 το αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Geomeletitiki.gr > Uncategorized > Το πρώτο εξάμηνο του 2020 το αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Το αρχαιολογικό Κτηματολογίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, συμβάλλοντας στην εκκίνηση της Ψηφιακής Τράπεζας Γης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε  συνάντηση της με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο επισκέψεως της υπουργού στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος ΤΕΕ ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης αρχαιολογικού κτηματολογίου και ακολούθως δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός πως ένα έργο, που είχε βαλτώσει την τελευταία τετραετία, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, συμβάλλοντας στην εκκίνηση της Ψηφιακής Τράπεζας Γης, μιας πλατφόρμας απρόσωπης αγοράς και πώλησης δικαιωμάτων δόμησης με συγκεκριμένη χρηματική αξία, που έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και παρέχει τον μηχανισμό αποζημίωσης των ιδιοκτητών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πόρους για «πράσινα έργα» και ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές».

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα καινοτόμων τεχνολογιών, που μπορούν να ενσωματωθούν στη νομοθεσία και αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Περισσότερες λεπτομέρειες, αμφότεροι συμφώνησαν πως θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση, η οποία ορίστηκε εντός των ερχόμενων ημερών.

πηγη http://ecopress.gr